söndag 6 december 2009

Julmarkanden i Norrtälje!


Ett smakprov av getosten från Väddö, mumsigt...
Som vanligt va det så mycket folk i småregnet, på storatorget var det sång och textläsning i väntan på att Norrtäljeslucia skulle krönas, jag promenerade ner själv på stan för att hämta Marika på Apoteket som bjöd generöst på kaffe och papparkaka, även Apotekets populära senap med knäcke...
Jag mös ner mig där på en stol och fikade och hejade på kunder som kom och gick, men klockan tre stängde dom igen. Och vi kunde låsa och bege oss ut i vimlet. Men tyvärr hinner vi ruttna av allt folk och regn, så vi försöker hitta ett mat ställe eller ett fik som vi kan sitta och titta på när andra rusar runt som tokar och ska stilla sin lust att handla julprylar. Vi gick in och ut på alla Norrtäljes fik och resturanger, och inte får vi någon sitt plats heller, för vi är inte ensamma om idén att sätta sig ner och beskåda spektaklet utanför, ok lite sugna på att få stoppa något i magen va vi faktiskt..
Men det gick så långt att vi ställde oss helt apatiska och glodde under ett litet tak utanför ett matställe och nästa i mun på varandra sa vi ,- ska vi handla hem något gott och fika hemma i lugn och ro ????
Sen skratta vi gott åt denna tokiga idé, ah meeen vi är ju här för att titta på folk!!! och fika på stan, inte för att gå hem och sätta oss som vanligt .
Till slut fann vi i allafall en plats på landkrabban, och där åt vi sockerkaka och drack en balja kaffe och lyssnade på Heliga natt i högtalaren, japp detta va vad som hände på marknaden i dag...Handlade vi nåt? näääe

1 kommentar:

  1. hej gumman, det låter som om du har det bra, och mår bra.
    god 2.a advent på dej. kram från mamma o börje o alice, kram från alice till frallan

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails