onsdag 2 februari 2011

Om Spenat !


Ät spenat var dag !

En ganska smaklös och fantastisk bra grönsak, som nu forskarna har kommit fram till att den gör underverk.

En ny studie från svenska forskare visar att ett ökat intag av nitrat påverkar våra mitokondrier cellens energikraftverk och att det i sin tur till exempel kan sänka vårt blodtryck och minska vår syreåtgång vid fysiskt arbete.
Nitrat blir nyttigt när det omvandlas till kväveoxid, som medverkar bland annat i kroppens reglering av blodtryck, immunförsvar och cellens ämnesomsättning.
Värdefulla studier för alla de som har en sjukdom som medför nedsatt mitokondriefunktion, till exempel diabetes och hjärtkärlsjukdomar.
När mitokondrierna inte fungerar normalt så produceras inte tillräckligt med energi, och cellens olika funktioner får gå på sparlåga
Musklerna blir ju inte större som på Karl Alfred men musklerna i kroppen behöver mindre bränsle ungefär som en bil som du tankar helt plötsligt kräver mindre bensin för att åka samma sträcka..
Så inhandla nu mera spenat, sallad, nässlor, kinakål, eller rödbetor. (200-300 gr /dag på bara tre dagar har forskarna märkt skillnad)

4 kommentarer:

  1. Åh vad Du är duktig som kommer med fakta!
    Tack Nettan!
    Jag har köpt en sallad som heter "vintermix", den innehåller, lite av det goda Du talade om ovan.
    Har man sedan på en plommonvinegrett blir det SÅ gott och hälsosamt!
    Kramiz

    SvaraRadera
  2. MMmm jag älskar verkligen spenat och spenat & linssoppa är en favorit, eller spenatpastan med mycket vitlök och timjan,,,,, jummy!!

    SvaraRadera
  3. Spenat är gott, kanske ska köpa lite nu när jag tränar :)

    SvaraRadera
  4. shit vad sugen jag blev på spenat!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails