tisdag 9 november 2010

Snökaos i år igen !

Igår tog jag denna lilla bild på två tappra löv som krampaktigt hängde sig kvar..

Vet inte om jag ska skratta eller gråta på alla dom som gladeligen kritiserar alla om, Citat:
What !! Kommer det snö i år igen??? Säger alla som "tycker" att alla andra är klåpare när det blir snökaos, och då pratar vi gärna om den första snöstormen för året..
Men snälla söta någon, slappna av. Konstigt vore väl om allt flöt smärtfritt när det är snöstorm???.
Många laddar och hugger som ormar dom timmar vädret har spunk, klagar på bilster som inte kan köra och då gärna på dom som bor söder om Dalälven / el vanliga bilförare, eller varför vägvärket inte håller vägarna fria från snön under katastrof dygnet, eller att buss/tunnelbanan inte fungerar enl tidtabellen.
Jag säger bara detta.
Jag skulle inte våga sitta på min höga häst och döma "alla" där ute för att vara nötter och sedan påstå att dom inte VET att snön kommer varje år?! mycket pga, vad ska man själv skylla på om man krockar tex under dessa dygn vi pratar och tycker så mycket om.. Snälla rara klagbesserwisser detta väderfenomen kommer tack och lov bara under några tillfällen per år.
Och vi som bor söder om Dalälven el " bara är bilförare" är ju inte helt kokta när det gäller vinterkörning...
En sak till också, hur ska buss/ tåg kunna vara berädda på kaos? jag menar snön faller rakt ner jaa sidledes vid som nu stark vind, men ner kommer den vare sig vi vill eller inte, hur ska dom kunna vara berädda? med vad? till lika flyget. Det borde varenda liten skalle begripa att , vi måste gilla läget tills det är över och med lite tur så lyckas dom skottar undan snön skapligt snabbt denna gång också, så vi kan transportera oss till och från våra måsten. Kanske borde arbetsplatserna lägga fram lite kompledigt under denna årstid och en kalkyl över ev väderkaos så folk kan stanna hemma då och slippa krockarunt och bli galna på allt som inte fungerar ute i landet, när herrsnö kommer på besök. För visst har du väl lagt om till vinter/dubbdäck?? för detta oväder varnade dom om i tid. Ha lite tolerans och se dig inte själv som felfri när du ändå inte kan råda bot på fenomen och medtrafikanter , vi är många på vägarna som ska samsas.
Puss kör försiktigt

2 kommentarer:

  1. Kommer alltid som en glad överraskning på posten, fick på vinterdäcken idag i allafall.
    I morgon får man väl gå till jobbet för de lär ju komma mer i natt.
    Längtar till sommaren!! Kram Anna

    SvaraRadera
  2. kunde inte sagt det bättre.
    Edith i Nypan

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails