fredag 29 maj 2009

Efter regn kommer sol!


Gick upp tidigt i dag!

Måste fixa nya persienner i mitt sovrum, jag älskar solen och värmen men det är lite varmt och väldigt ljust denna årstid.

Fast å ena sidan så missar jag ju inte så mycket av den vackra dagen om man går upp i ottan...

Å då dyker ett litet till problem upp för mig , jag tycker att jag har så god tid på mig så det blir lätt lite stressigt sen när klockan skenar i väg och jag med!!!

torsdag 28 maj 2009

Kläder till Lördag?!


Sitter nu här på torsdags eftermiddagen och tänker och undrar och känner in aaaa vad ska jag ha på mig på festen på lördag?.detta är vad jag just har provat, det ska bli varmt som det verkar, så byxor känns inte som ett alternativ..Klart man skulle kunna vara lite färg gladare kanske????Men jag är en sån "färgstark" person så jag kan nog dämpas lite tycker jag , säger hon med självinsikt haha.-Ja, jag vet faktiskt inte hur eller vad jag ska hitta på, men just i skrivande stund så kan det bli denna outfit.

Petras födelsedag!

Ett fyrfaldigt leve för Petra hurra hurra hurra hurra, pratade just med henne på telefon.
Vädret i England är nu som här burrrr.
Hoppas att hon får en kanon dag med sina nya vänner där.
Men visst skulle det ha varit trevligt att kunna ha firat henne här i sverige med tårta och sånt.

onsdag 27 maj 2009

I blåsten!


-Ja, idag har det blåst ojojoj...

Tog mig ner på stan och i vindbyarna tog det i ordentligt men jag tog bilen ner, och när jag hade parkerat så blåste det av bara attan jag skulle öppna dörren och fick ta i för kung och fosterland sen när jag väl hade kommit ur så skulle den stängas igen haha synd att inte man har någon med sig som filmar det hela!!

Men jag hade ett ärende så det va bara att gilla läget.

Skulle köpa en present till en liten pytte, ah meeen det finns så mycket fint man skulle bara vilja handla allt, men i nästa sekund slits man åter in i verkligheten (har inte råd)..

Sitter just nu och har ätit middag nöjd med mitt inköp, men jag har fått två bett kan vara av någon insekt svider och värker två stora bett på min rygg det blir att badda med Salubrin på ryggen och under tiden kommer jag att dricka mitt kvälls kaffe. -Och du, om du undrar så har jag ännu inte haft någon abstinens efter morotskakan. see you

Jag har gjort slut nu!

Tråkigt men sant!
Efter att ha haft ett passionerat förhållande till morotstkakan, vill jag här med meddela att kärleks sagan är över. Jag har levt monogamt nästa hela tiden, förhållandet har varat i två år. Men nu känner jag att vi behöver lämna varandra
och utforska andra marker.
Jag har med handen på hjärta ledsnat totalt den tillför mig inget längre, lusten jag har haft har slocknat kärleken jag trodde skulle vara livet ut, bara dog.
Trist? näää känns just nu som vilket skit förhållande som helst, lämna och gå vidare.

tisdag 26 maj 2009

Ingen rök utan eld!


Ingen rök utan eld brukar man säga...

Men jag vill tala om att tallen blommar som aldrig förr och det bokstavligen ryker om den.Pollen explosion är det just nu, maskrosorna är helt galna skogen ryker och man kan ju undra om det finns mera pollen i luften än syre som en väninna sa idag.

måndag 25 maj 2009

Främmande flygfä?!




Denna krabat kom in till mitt kök på förmiddagen ?!?!


Sådant skrämmer mig inte ett dugg,men vad är det för nått???


Det va det största jag sett, fram med kameran fort innan den flög ut i friheten igen.


Först trodde jag att det va en drottning av något slag men då borde inom några sekunder hennes undersåtar ha bombarderat mitt hem, men det kom ingen till hennes undsättning, så jag undrar kan det va en Stekel? hoppas att det framgår av bilden hur jätte stor den är...Du förstår om jag hade varit rädd för små kryp haha då kan man prata om PANIK men
-nej, sånt skrämmer inte mig ett dugg jag har andra konstiga rädslor istället.

Drack Svenskt vin!

Norrman i koma efter att ha druckit svenskt vin in handlat på systembolaget...
Skönt att man inte dricker så mycket vin haha jag med mina tankar och rädslor skulle ju bara sitta i ångest och vänta om jag nu hade druckit vin tex i helgen eller idag efter maten som många gör!!!!In vänta åter igen en ond bråd död...

-Ja, jag vet att jag borde lägga ner mina rädslor men brist på annat så är jag sådan här orolig själ
inte så att det märks på mig utåt men inne i mig ujuj panik jag säger ordet en gång till PANIK.

Nu ska jag dricka mitt kaffe och ett stort glas vatten.
Systembolaget är nu i full gång med att kolla upp vin sorten för att ev ta bort det ur sortimentet.

söndag 24 maj 2009

Ljust ute!


Så fantastiskt klockan va 22:54 när jag gjorde en ben sträckare Frans skulle snabb kissa, och vad ser jag -jo, det är så ljust ute i kväll, jag har inte märkt det förut, ojoj nu är det brått snart är det midsommar och det blir mörkare igen, hade jag inte varit så trött så hade jag gått en lång prommis men hoppas att det blir en sådan här vackert ljus kväll imorgon, för då lär jag gå en lång sväng...
Bilden har jag tagit från min trapp.

Annars så har min dag varit lite kaotisk mycket att göra och mycket telefon prat och annat fix.

Kom iväg en sväng och mötte upp Marika, Jonas och Sari vid Flygfyrens parkering, vi rusade in på affärens café och inhandlade var sin fika, efter som det va lite varmt i bilen och Frans satt där så bestämde vi oss för att fika ute?!?!Vid den gigantiska folkstormande mat affären haha, vart sätter man sig då??? -Jo, man tar ut en filt ur bilen och tar oss till sidan om parkeringsplatserna i gräs slänten breder ut filten med utsikt över Flygfyren skyltar bilar och sopp sorterings burkar !!!!
Kanon mysigt ju..
Picnic i alla lägen på alla sätt.

lördag 23 maj 2009

Kväll med Jarmo Heinonen !


-Ja, jag har inte missat ett enda avsnitt av Robinson denna omgång, och jag hoppas att

att det blir Jarmo som tar hem det, en riktigt värdig vinnare, en överlevare...

Fy f..n vilken olycka han va med om i detta avsnitt men det va tur att det räckte med att sy ihop honom lite här och där, för att sedan träda in i gänget igen och med den tredje immun statyn i handen det gillar man...

Nu är detta snart över och jag håller tummen att han tar hem Robinson i år...

Lycka till Jarmo jag och min familj "hejar" på dig

Dagens roliga!

Sovit länge!


Jag gick upp tidigt idag , äntligen lite utvilad efter några dagar med alldeles för lite sömn.

Tittar man ut genom fönstret så blir man väl inte på topp humör det har regnat lite hela natten och det har inte slutat än.

Men magen måste ha sitt och jag har slut på både smör och bröd så frukosten blev lite mager skvätt yoggi med fullkorns havre/kli på.

men jag saknar Bananen....

fredag 22 maj 2009

Mitt liv!


Inte lika glamoröst !!!!

Jag tog av mig bästa kostymen med tillhörande accessoarer innan jag åter intog min dagliga skogs promenad och smälte in alla dagens intryck tyvärr så va jag inte huvud personen denna dag så jag har inga bilder på att jag klädde mig i lite finare kläder än "bara" skogsmulloutfit, men lycklig är jag för det trots allt inte nå bitter nääää jag trivs här i skogen med mitt kaffe med tillbehör, Avis??? va då? skulle jag? näää nä, inte jag.
Skojar lite bara...

Jag är så lycklig för Petras skull och jag är faktiskt så lycklig i mitt liv och att kunna välja..

Fika på Arlanda!

In checkad resväska trots "säker" övervikt då är man så här glad, mycket kläder va det!!!!




Petra är nu På plats, men här är vi på Arlanda och tar vår "sista" fika med morotskaka innan flytten...


Hon sitter här och går igenom kameran hon har fått av mig


och jag hoppas att hon kommer att få sååå roligt med den och att vi får se mycket bilder på hennes Blogg.


Mot Arlanda!


God
morgon!

Har några minuter på mig att dricka lite mera kaffe...

Innan det bär av mot Arlanda, ska nu köra Petra med all packning, Tänk att lämna Sverige i maj månad för att förena sig med sin stora kärlek i England...

Med lite tur så kommer vi att hinna ta en fika innan, ja ni vet man måste hinna kramas och ta lite bilder gråta skratta en stund avsked är inte så kul men som jag tidigare har skrivit så är det bara en flygbiljett i från, hoppas att planet är lite nyare än denna DC-3:a !!!!

onsdag 20 maj 2009

Liljekonvalj döden!



-Ja, så farlig tror jag att den är!


När jag va liten så sa dom det att den va så farlig att man kunde dö om man stoppade fingrarna i munnen när man plockat dessa söta små blommor?!?!

Och jag vet inte hur sant det är men jag vet att den är giftig och jag vill inte veta något mera om den. För jag fullkomligt hatar denna lilla söta blomma, skulle aldrig våga ta den med handen utan skydds handskar och mun skydd för jag kommer nog i ett obevakat ögonblick stoppa fingrar i munnen ja ni vet ju hur det skulle sluta Ond bråd död!!!!!

Eller så har jag ett sår el mina porer i händerna liksom absorberar allt gift och sugs in i min arma kropp
Men jag kan tycka nu som vuxen att den är bra vacker...

Men jag förstår inte hur man kan ha den som sin bröllopsbukett eller bara på sitt bord hemma?när jag ser en bukett hemma hos någon går det en rysning genom hela min kropp, Vem f...n har vågat plocka denna lilla bukett tänker jag då.

Maskroskrans!


I går när jag gick en sväng igen i skogen så vid en solig (när det är sol vill säga )så såg jag ett "torg" med nya Liljekonvaljer i knopp jag hade ju inte kameran med så i dag när Marika och jag tog åter samma sväng så hade dessa börjat slå ut alla Liljekonvaljer vi hittade hade samma antal blommar på sin lilla skälk bara två klockor resten i knopp, lite kul..
Så om ett par dagar så kommer det bara dingla en massa klockor här i Roslagen.
Nog om detta vi va ute på ett nytt litet äventyr med fika i ena handen och idéerna i våra hjärnor körde slalom, vi skratta och diskuterade hej vilt, Marika slog sig ner och började göra en maskros krans sedan skulle vi ta lite bilder så att hon såg av klädd ut?!?! Men vi ville ha lite häftig miljö också, så då hittade vi lite vatten, som näcken ? eller nu blev det något att av ett skogs rå istället, så läckra underbart positiva bilder blev det trots att regnet hängde i luften så va det som solen sken över oss och våra idéer och tilltag hela skogen skrattade nog åt oss. Tyvärr så kan jag inte visa detta bild material av respekt för min vän... Men en bild av henne i sin krans kan ni få.

tisdag 19 maj 2009

Extra snäll extra grinig extra blött!


I går åkte jag igen till Vaxholm träffade Sabina och Jerry Petra va också med efter att hon varit hos frissan så åkte vi i blötregnet som på gick nästan hela dagen, vi tog ett besök på en av caféerna inte så mycket mys faktor tyvärr och vädret va ju inte på sitt bästa humör så heller inte Jerry faktum va att han va så grinig inte kul för oss men vi försökte ignorera hans humör han "skojade" dock till det under en hel mening att vi skulle låssas att vi va på semester och vi hade börjat ledsnat för det bara regna och vi hade inget att göra så därför fick vi vara lite sura, ja kände in förslaget hm ja det kändes faktiskt som vi va på semester och hade en typiskt tråkig regn dag ...

Lite senare när vi stod på lilla torget så trillade åter igen (hände även sist jag va i Vaxholm) en farbror ner på marken vid grönsakståndet vet ej om kvinnan med barnvagn körde på honom, han hade även sin äldre kvinna med sig som ropade på hjälp att han måste upp på benen annars tuppar han av...

Jag sprang genast dit (trots min arma nacke) så började jag och några till att lyfta upp honom på benen igen och tack och lov så gick det bra vi fick fram en stol i från Restaurang Bistro Vaxholm så han kunde sätta sig och vila en stund...

Nu sitter jag här med nackkrage på mig , men nöden har ingen lag och vara extra snäll och hjälpsam ska man vara en gång om dagen (mitt motto), så det blev han som fick det av mig i går.

måndag 18 maj 2009

Gummistövlar!


Faror i skogen? satte på stövlarna om jag skulle möta på lite träskmark.
Med stora kliv gick ja in i stor skogen allt flöt på så där bra över stock och sten berg och sly trallandes, men uppe på berget så skulle jag ju ner igen mossan låg som ett grönt vackert täcke både på toppen och nerför berg sidan, såg så lätt och mjukt ut att gå ner för men ops j..r börjar nu kana ner har ingen häl på stöveln bara en diffus sula Obs ÖB stövel för 49 kr, hjälp jag halkar benen for i väg uppåt rumpan med rygg nerför, upplevelsen va precis som när du åker In lines om man nu har ramlat med det någon gång sviss bara.. Jag hade kameran och lite annat skit i höger handen så jag slänger bak min vänster hand för att dämpa fallet ( för platt stjärt)
Inget fett som dämpar fallet så jag tar i mot mig med min vänster hand, aj så ont det gjorde i handen och på ett ögonblick så han jag tänka f..n mamma ringde för ett par veckor sedan och sa att hon hade begynnande benskörhet och att jag borde ta och kolla upp mig… Ja det ska man inte säga till mig!!!! Jag han analysera oroa mig på en 100/sek och ligger i bergskanten med bruten handled mitt inne i skogen ingen vet vart jag är, fungerar mobilen? Kan ambulansen ta sig hit? Tittar upp bland granarna, inte helikoptern heller?! –Nej, ingen kommer att kunna hitta mig här med både brutet ben och bruten handled, jag kommer att få dö här mitt ute skogs helvete… Men när jag hade plockat ihop min kropp skruvat på mig så kunde jag konstatera att alla delar va hela och kunde andas ut och fortsätta min resa i skogens djup..
Varför är det så här? haha
Bilden: Petra och jag,hon till höger jag till vänster om du undrar?Köp inte dessa stövlar
Petras läcker och mina är snor hala..

söndag 17 maj 2009

Njuta varje dag en liten stund!

Nej, det blev inga bilder i dag på skogs promenaden...
Så denna bild får illustrera dagen!!!Funderat lite över att det är så viktigt att njuta, ja helst när som helst...
Och få skratta en gång varje dag, inte så mycket begärt och så brukar jag vara extra snäll en gång om dagen mot någon främmande människa, det kan man kosta på sig.
Det som är minus för mig idag är att jag har inte hittat någon att vara snäll i mot aaaaa vad göra???Tänk om min filosofi blir ett tvångsbeteende då kan det bli lite jobbigt. måste nog fundera lite på detta.

lördag 16 maj 2009

Eurovision song contest i kväll!


Så trött lördags kväll, har flera gånger under kvällen varit med ena benet på väg i säng och mina andra delar av kroppen vill titta på detta musik fenomen...


Druckit kopp på kopp kaffe och nu har jag gått över till te till detta serverade jag mig själv cruncy och några små godisar aaaa vilken fest!!!

Just i skrivande stund är röstningen igång för fullt (ja har inte röstat).

Efter att bara ha sovit i ett par timmar i natt så får man känna sig lite trött och sliten...

Min lista på dom bästa låtarna är: Ukraina, Finland, Danmark,Norge, Israel, Litauen

Får se i morgon om jag tycker detta haha eftersom jag är så trött så kanske jag har en annan smak då?!


Nu får vi snart veta vem som tar hem detta är det pirrigt eller? nej inte för mig vill bara sova nu.

fredag 15 maj 2009

DC-3 an i Norrtälje!




I dag åkte vi upp till Hotell Roslagen. Frans fick springa runt lite blåsten…
Jag tog fram kameran och försökte trots ett jätte staket fånga den ”stora fågeln” Dc-3 an
Svea som hon fick heta efter att hon kommit till Sverige. Men hon deltog vid invasionen i Normandie i juni 1944, då hon ägdes av US Army air Force
Till Sverige kom hon 1946 köptes av Skandinaviska Aero AB.
Men hon fick aldrig flyga här utan användes bara som reservdelsplan.
1949 den 12 juli Invigdes det ny öppnade Cafe´DC-3. Hon hade då köpts av affärsmannen Carl Östman och blev ett välkänt Cafe´i Norrtälje tills han blev av med tillståndet det va liksom lite av ett ölhak för den tidens ölisar åtminstone de sista åren i alla fall som försökte samsas med sommarens turister haha.
Efter att serveringstillståndet dragits in 1976 så transporterades planet till Civilförsvarsskolan i Rosersberg, sen fick den komma till Arlanda flygplans samlingar men hon fick inte vara kvar där heller fast det fick hon nog men som tur är så har föreningen Flygcaféet DC-3 ans vänner tagit ”hem” planet och fixat till henne så nu står hon uppe vid Södra infarten till Norrtälje närmast Hotell Roslagen.
Denna vinkel jag har tagit på översta foto skulle vara samma vinkel som det äldre fotot det roliga med detta är att det är nog hennes minst plåtade sida under sina glans dagar som café...

Inte göra nått!


I dag är en sådan dag när man bara vill hänga och bara vara.

Njuta av solen och det känns som det inte ska bli så blåsigt som igår.

A vad glad jag blir av så lite, men det är så faktiskt att blåst är nog det värsta jag vet

bokstavligen hatar det, klarar alla andra väder men gillar inte blåst.

Nu har jag tagit det så lugnt denna fredags morgon fikat länge på balkongen duschat länge i badrummet satt mig åter en stund och solade efter dusch fika lite mera mmmmm nice.

Ser att klockan har dragit iväg haha lustigt när man tycker att man har hur mycket tid på sig som helst det är då det är " fara", risken är att man får lite bråttom i slutet, ska träffa goa vänner om en stund, och fika lite!!!! Synd att det inte fungerar som med morötter att man får lite färg på kroppen, när man dricker kaffe?! Jag skulle vara sååå brun om kaffe funkade lika bra haha.

torsdag 14 maj 2009

Kärlek för Petra!


Denna mix är gjord av Petras stora kärlek som hon om en vecka ska flytta till i Newcastle.
Och jag hoppas att hon kommer att bli så lycklig med honom...
Den 22 maj kommer jag och min Frans köra henne till flyget och givetvis kommer vi hinna ta en fika innan planet går mot England och jag återvänder till Norrtälje.

Dahmon Tekno Erickman!

Fika med konst!


I går kväll tog jag med mig Frans och gick över till Marika och tog en fika.

Vi hade planerat ett "styrelse möte", stämma av vad som hänt göra bokslut starta upp nya projekt haha osv.

Efter som vi inte hade setts på ett par veckor så var det mycket på dagordningen, så vi har beslutat att ha ett möte till, kanske redan i kväll...

Här får ni se lite av hennes alster vackra roliga och tänkvärda tavlor, hon har haft flera utställningar och tavlorna säljs som smör i solsken, visst är dom fina...

onsdag 13 maj 2009

Picnic Ofta!


På försommaren gör jag som våra små fyrbenta vänner, pinkar in mina revir haha.

Fast jag pinkar revir hela året i ur och skur!!!

Det handlar inte bara om en picnic det handlar om att få ge sig 5 min gärna längre och bara få vara andas in lyssna njuta , ladda med en fika ge sig den lyxsen att njuta en stund varje dag, stanna upp se sig omkring.

Alla platser jag väljer att varje dag sätta mig vid en stund är viktiga för mig, delar gärna även den stunden med någon vän eller me and my self ...

Jag älskar verkligen detta att varje dag fundera över var jag ska ta min fika paus?! Blir det på en filt i socitetsparken eller i storskogen på en stubbe eller på en härlig uteservering? ja liksom känna in vad som i dag känns rätt vad är det för behov jag vill att denna stund ska fylla är det att få hänga kolla lite folk eller är det lugnet och fåglarna eller tystheten eller är det skvallret med en god vän?.

Listan kan göras lång.

Men för mig är detta min egen stund som jag själv kan bestämma när var hur jag vill ha det, det är en lyx som jag älskar...

En meditativ stund eller en rensning i hjärnans kaotiska röra eller att man löser en del av sina små undringar eller problem.

Solig morgon!


Onsdagen har just startat upp för mig, sitter med en fika och har inte varit på benen så länge. Gick upp för en timme sedan

Samlar ihop kropp och själ börjar hamna på den vakna sidan och lämnar nattens drömmar i sängen liksom mellan dröm och verklighet i bland är det lite surrealistiskt haha att vandra i mellan landet vaken verklighet och ett drömsömn land ?!?!.

Ibland går jag upp med bara ett öga öppet, vill liksom inte vakna helt utan tar en bit i taget många ligger och mornar sig innan dom går upp men det gör inte jag, så fort jag har vaknat till så går jag upp och då är ju inte allt med, kroppen är inte vaken haha så på vingliga ben stapplar jag upp mot toan sedan direkt till kaffebryggaren och det är inte så lätt att med ett öga och halva kroppen i sömnlandet få ordning på vatten i bryggaren och kaffet som ska ner i melitta filtret ojoj...

NU har jag dock vaknat och en ny fantastik morgon stundar.

måndag 11 maj 2009

Funderingar!



En ny års tid är här
Städer förändras så även kärleken.

Folk kommer och går
Och om man har tur så bara en i från.

En känsla en tanke en lust i från
en önskan en glädje en själ i från.

Ett månljus en natt en gryningsljus i från

söndag 10 maj 2009

Upptäcksfärd!

Åkte till Natalie för att ta en fika idag, men det slutade med att vi först hällde upp en mugg kaffe i var och kom på att det inte va så roligt att sitta i en lägenhet och dricka kaffe så fram med gladpack och pakterade in muggarna (så det inte skulle bli kallt) sprang ut till bilen och åkte till skogs haha.Men först handlade vi morotskaka, under tiden så hoppades vi att kaffet skulle hållas varmt.När vi väl kom till skogen, så drack vi vårat kaffe och mumsade på kakan i bilen!!!
Drog sedan på oss stövlarna och började våran resa i skogen för att se vad som har kommit fram i blom väg och funderingar vi hade om vad som har kommit i vår väg ?!?!



Frans njuter i alla fall, trots att regn moln har börjat hopa sig över vårat huvud vi diskuterar om vi ska hinna gå den långa vägen innan regnet börjar????
Men vi chansa det blev den långa vägen

Här tränar Natalie på ett nytt yrke som cowgirl, kan det va nått???



Jag är som vanligt i full fart med att vårskrika fast det är ju över nu så det måste bli försommar vråla istället




Men vi upptäckte många blommor i dag den lilla blå överst är såååå liten och jag vet inte vad den heter?Gullvivan på förra inlägget har ni redan sett.



Tänk vad härlig denna lilla monster blomma ändå är!? En man både kan älska och hata
God att både göra vin av och äta som sallad och även få tok spel på i trädgården när den bara tror att det är den som ska få finnas ett ego som bara tar över allt.
Efter att vi hade gått i drygt 3 km så började det regna som tur va så hade vi bara ca 700 meter kvar till bilen, men uj vad blöta vi han bli....




Snabb försommar!


Galet fort går det!

Årets första gullviva, har jag idag fångat på bild.

Vi har snart fått alla små blommor, fortsätter det i denna takt så blir det bara blader i midsommar stången...

Lugn helg!


Jag har haft lite blog torka i ett par dagar, men nu har söndagen kommit och jag har laddat om batterierna.

En liten snabb resumé över helgen...

I fredags ordnade jag med mina papper på kontoret under förmiddagen, Torgny hade lånat bilen till sth, så jag va bil lös haha.

Tog en promenad ner på stan och på eftermiddagen och mötte Petra vi han precis ta en lunch på Restaurang På G innan lunch tiden va över, det va jätte gott men så lite vi åt en skomakarelåda, solen sken och vi med den men det va lite väl blåsigt vi hittade i alla fall en lä plats ute så det kändes faktiskt helt ok.
Vi träffade även på Natalie så det blev en fika med henne på ett litet café också.
Kvällen blev i TV:ns tecken.

Lördagen kom och jag tog med mig Frans på en Skogs sväng,det är så mycket orm i markerna nu så det blev med stor stövlarna på, varmt och gott mellan tårna haha.

Kvällen blev lugn, målade faktiskt lite hade liksom en liten pyssel kväll i fullmånens sken.

Till middag åt jag lite blomkålssoppa med smörgås tog ett glas vatten och en liten calvados.

I säng skaplig tid.

lördag 9 maj 2009

fredag 8 maj 2009

På stan!

Petra och jag träffades i går på eftermiddagen för att uträtta lite ärenden på stan vi passade på att titta in i några kläd affärer för att se vad som förväntas av oss att bära denna sommar, Nu ser det ut som att korall el typ ceris rosa och turkos är starka färger?!?! Kan bara säga att dom är för starka för mig haha...
Men kul hade vi och många läckra slok hattar ser ut att bli en klar hit många sådan hittade vi i svart el vitt, för oss som inte vill ha så starka färger så har kaki beige och grönt brunt och svart även i år klar plats, skönt...

Kappahl hade klart dagens snyggaste gummi stövlar,kanske vore detta något för Petra att ta med sig till regnets land England som hon den 22 maj flyttar till?!!!!!!








En H&M nattis klänning?! Den hängde där i alla fall.



Inte min färg ej heller Petras, så den fick vackert



hänga kvar.

torsdag 7 maj 2009

Grattis alla läsare!!!!

Grattis alla läsare!!!!
Nu kan du kommentera inlägg utan att ha ett konto,bra va?!
Nu ska jag efter att ha haft en stökig och rörig förmiddag snart bege mig ut på en tur på stan
och se vad den har att erbjuda.

onsdag 6 maj 2009

Vaxholms onsdag!


Ja, då har man åter varit till Vaxholm i dag...

Det har varit en super trevlig dag med till hörande god mat som jag åt på Bistro Waxholm.

Innan middagen så va jag ut och tog lite bilder, Jag lånade med mig Jerry från restaurangen No 10, ett ställe jag klart rekommenderar ett besök på...

Vi åkte ut och tog en fika lite snabbt och så fick ju Frans sträcka på sina små ben också.

Sen åkte vi tillbaka till krogen,Där hände dock en liten olycka precis på trottoaren, en man satt på en parksoffa och plötsligt for han i backen och blev liggandes blick stilla , vi ordnade med filtar från No 10 och pysslade om honom så gott det nu gick, många hjälpsamma människor ryckte in, så vi valde att hålla oss lite på sidan om, men det man blir lite upprörd av är att ambulansen tog en sådan tid på sig innan den kom ca 30 min...Det är inte accepterbart tycker jag.

Hoppas att mannen piggar på sig snart och har fått kommit hem och förhoppnings vis så var det bara lite för mycket i rocken...


Jag har länkat sidan till No 10s andra krog nästan mitt i mot, Bistro Waxholms hem sida, titta in och njut av vad dom har att erbjuda mums...
Och gör ett besök när du får lite tid över.

tisdag 5 maj 2009

Bättre sexliv!


Skurubron är en bågbro i Nacka kommun utanför Stockholm även kallad Värmdöleden.

Hörde idag att alla som åker bussen över bron lyfter på benen troligtvis även dom som åker bil över, men det kan bli svårt att lyfta på benen om man kör själv?. Om man inte har en hastighets kontroll...

Och annledning är att man ska få ett bättre sexliv?!?

Kanon ju, men i nästa sekund kan man undra över om alla har ett dåligt sexliv?.

haha.Men lite kul är det ju.

Man skulle helt klart fundera över va folk håller på med om man nu satt i bussen och inte vet vad det handlar om.

Hörde om detta i dag på The voice.

Så åk över Skurubron lyft på dina ben och ops så blir kanske ditt sexliv bättre.
Eller en tanke? kanske blir du den fantastika älskaren när du har åkt över bron många gånger
och alla vill just ragga hem dig efter en natt på krogen när du berättar var du bor och att du åker Värmdöleden varje dag...

måndag 4 maj 2009

Svininfluensans framfart!


Varför grisar?
Att grisar medverkar till spridningen av virus har sin förklaring i närheten mellan människor och djur i stora delar av jordbruksamhällena företrädelsevis i Asien, därifrån de flesta influensavirus härstammar. I många fall delar djuren och människor bostad.

Pandemier
Exempel på tidigare pandemier är bla hongkong-influensan, asiaten, spanska sjukan, ryska snuvan och digerdöden.

Faser i en pandemi
WHO (Världshälsoorganisationen) delar in en pandemi i olika faser.


Prepandemifas Låg risk för spridning till människor1
Virus i djur, inga mänskliga fall Något större risk för spridning till människor2

Pandemivarning
Virus smittar till människor: Ingen eller begränsad spridning mellan människor 3
Bevis för att spridning människa till människa förekommer.4
Spridning mellan människor.5
PandemiOhämmad: spridning mellan människor 6


Det troligaste verkar vara att denna ”Pandemi” klingar av under sommaren och kommer med ny kraft och spridning under hösten.

Man kan dock inte kalla den för Pandemi i dags läget för WHO har inte släppt den inf om att det är en Pandemi i dag…
Men rent tekniskt så är den det.

Den finns en risk att sjukdomen kommer att spridas mycket mycket snabbare denna gång än den gjorde på 1968 vid förra Pandemi, efter som vi är betydligt fler människor på jorden och
Vi reser så mycket mera.

Har försökt ta reda på om mun skydd hjälper?.
-Ja, säger vissa andra säger att det bara fungerar i ca 5 sekunder så det känns lite hopplöst att försöka skydda sig med det…

Mitt personliga råd är som även många lärda säger TVÄTTA HÄNDERNA ofta.

Håll inte på med fingrarna i ansiktet.
Res inte i dags läget till länder som bevisligen har detta problem.


Och så får vi hålla tummen att vi fixar oss igenom denna dos av elände också...
Inget vaccin har man lyckats med att få fram
Man kan dock vaccinera sig och ge ett grundskydd sk pneumokockvaccin mot då följdsjukdomar
som verkar ställa till med det mesta eländet så som lunginflamation.


Bilden är från i somras när Ostindien fararen gästade Norrtälje hamn, lite vacker är hon.

Måndags trevligt!


När jag håller på att pyssla ihop min dag ringer telefonen aaaaa Eva...

Så kul att höra i från henne, det va ett tag sedan vi hördes.

Eva satt just på bussen från Stockholm mot Norrtälje och kollade om jag skulle vara hemma eller om jag hade något annat för mig???

-Nä, det är lugnt här, svarade jag.

Och hon frågade om jag hade tid för träff med tillhörande fika? klart jag hade..

Slängde på mig kläderna och körde till bussen och hämtade upp henne.

Åkte vidare hem tjattrandes och skrattandes som vanligt, det blir lätt hysteriskt fnitter när vi ses jämt är det så faktiskt haha.


Hon va inte här så länge, hennes man kom och hämtade upp henne och dom begav sig hemåt mot Hallstavik ca 5 mil härifrån.

Men det är lika underbart att ses varje gång hon är min äldsta väninna, tyvärr så är hon svår att fånga på bild, faktiskt total vägrar!!!!!


Nu har jag just rensat avloppet i köket aaaaa inte roligt men det måste ibland göras, så idag när jag nu har lite tid så gjorde jag det....

Vaxholm hela söndagen!


Efter att snabbt ha fixat mig på morgonen stående frukost…
Inte sovit så mycket , så åkte jag till Vaxholm.
Vädret va lite mulet, så man visste inte vad man skulle sätta på sig, men jag tog mina nya svarta snygg byxor och en liten blus kort svart jacka och slängde in kameran och saxen för jag skulle möta Sabina i Vaxholm med Tindra, jag plockade upp henne efter vägen strax utanför Vaxholm.
När vi kom in i lilla staden så skulle vi hitta en parkering (trodde inte att det skulle vara så mycket folk där)

Motorcykel folk som hade åkt en vår sväng, båtfolk som just hade sjösatt sina båtar, bil folk som kanske ville bara hänga och äta en bit mat. Varv på varv åkte vi runt centrum för att hitta en parkering, tillslut lyckades vi…
Vädret hade blivit så vackert och varmt, åtminstone för ett tag, började tro att jag hade för mycket på mig haha.
Frans hade inte blivit rastad så jag fick med händerna fulla med väskor och kamera bana mig framåt i folkmassorna.
Livrädd för att han skulle slå ner rumpan och bajsa lite!!!( ingen påse hade jag med)
Vi tog oss till en Restaurang som Jerry jobbar på fick helt otroligt ett bord ute på terrassen.
Slog oss ner och best En fantastik sallad så fräsch med lax och räkor mums..
Senare började bli lite kallt och blåsigt vi åkte iväg med bilen till ett strövområde plockade fram saxen och började klippa Tindra (hon lider mycket i värmen)
Så där står vi och hjälps åt med hennes tjocka långa päls i bak luckan på bilen, det gick inte att stå ute eftersom det började blåsa, så ont i ryggen jag fick! Hon hade även lyckats med konst stycket att springa ut i vattnet och jaga Canada gäss haha så hon va blöt och kall, inte så skönt för oss.
Efter att vi hjälpts åt med pälsen i snålblåsten och med bilen full av hår och kyl slag i ryggslutet blev vi klara…Fick starta bilen och sätta på full värme så vi kunde tina upp lite!!!!
Hon blev så söt dock med en lite taggig frisyr Sabina fick låna hem trimmen så hon kan fixa ordning på resten av Tindras frisyr.
Men dagen va lite rörig pga vädret haha så jag glömde att ta fler bilder, tänkte att det kan jag göra om en stund. Så det blev inte så mycket att visa pga vädret och andra saker i huvudet.
Men en super rolig och härlig dag hade vi i alla fall.

söndag 3 maj 2009

Socker!

I lördags:
Ha ha, fördel med att ha picnic i skogen, är många!!!!!

Man kan bara sitta och njuta och låta sockret som vi här illustrerar liksom bara får vara där eller kanske en mjölk muschtas eller vad man nu har med sig i korgen en vacker solig lördag precis i början på maj, när vi som bäst sitter och bara njuter på en liten typ trä bänk så kommer det en dam långtbort på skogs stigen vi ser henne knappt i mot ljuset men vi kan ana att hon har en liten hund i ett koppel...


Vi fiskar in Frans och spikee lite försiktigt så att dom inte ens märker att det är någon på väg mot oss, i nästa sekund ser damen oss hon börjar ropa är det Doris? hallå är det Doris? är det Doris som ni har där?!?! -Nej hojtar jag tillbaka det är Frans!!!


Petra och jag börjar skratta hahaha, rolig liten tant tänkte jag med ena handen i frans halsband och i andra handen höll jag min kopp kaffe,nu kommer även en dam från våran höger sida (Oj vilken trafik i skogen) damerna möts precis framför Petra och mig och vår picnic och våra hundar Petra sitter på huk mitt i mot Frans och mig, då stannar de två damerna och den lilla hunden och börjar prata om väder och vind Petra och jag börjar bli lite stressade av situationen, men snälla nån tänkte jag för mig själv !?!? hur kan man bara stanna mitt framför oss och börja skoja och prata medans vi sitter och tjuvhåller hundar och skvimpar med kaffet haha dom märkte faktiskt inte oss (kändes det som) Efter en stund så skildes dom åt och Petra kunde komma och sätta sig hos mig igen...


Så vi kunde avsluta vårat fikande, dagen till ära tog vi med oss var sin liten "pruttare" Whisky i skogsbrynet mmmm nice!

lördag 2 maj 2009

Lördagsfix!


Ordnar med bilderna från Nyköping har suttit och njutit av min frukost på balkongen...

Det känns tomt när lilla Tindra bus har åkt allt blir så lugnt och Frans den tjurige kan andas ut och sov hela natten utan morr och stök.

På bilden här ser ni Tindra och hennes Långhåriga Tax mamma Alice, en helt underbar hund.

Nu ska jag strax fixa mig för att ge mig ut på nya äventyr,skulle ha varit på "vårskriks" fest

på en ö här i skärgården men va tvungen att i sista minut tacka nej, trist men jag hoppas att det kommer fler tillfällen.

fredag 1 maj 2009

Första maj!



Då har äntligen 1 maj kommit, solen skiner och det har varit varmt och skönt...


(fast just nu när jag tittar ut så har den gått ner haha)


I går va Petra och jag ut en sväng på stan och handla lite och även in en sväng på systemet


och där va nog resten av Norrtäljes befolkning och sommargästerna samlade, kanske tränade på 1 maj tåget?!?! va vet ja? galet mycket med folk va det i alla fall, jag handlade dock inget men tittade gärna på när andra gjorde sina inköp och då bla Petra !!!!


Vi tog även vår dagliga promenad i skogen med hundarna, vi skulle senare på party men jag hade problem med att ladda batterierna pga lite allergi svullen läpp osv.


Senare beslöt jag dock att stanna hemma i soffan dricka te och bara glo på TV.




Oj, mitt i skrivande stund kom Sabina hit och hämtade hem lilla Tindra som jag har här lite då och då.


Nu är jag åter själv klockan närmar sig 22 ska fika lite och kolla film.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails