fredag 29 april 2011

När man är lite sugen på nått !



Egna potatischips
Snabbgjort och väldigt gott
Jag vet att man kan göra en lite större sats enkelt i ugnen på en plåt, men är man bara lite sugen, så räcker en stor potatis långt.

Genom att göra själv är jag övertygad om att det blir nyttigare än att köpa färdiga chips. Potatissmaken framträder även tydligare, och det är ju garanterat färskt!

Använd en fast potatissort.
Ingredienser (1 portion)
1 potatis
flingsalt
olivolja
eventuell krydda, jag lägger på det efter (exempel chili, fryst dill, svartpeppar)
Instruktioner
Tvätta potatisen.
Skär tunna skivor.
Lägg bakplåtspapper på en tallrik och placera ut potatisskivorna därpå.

Var noga med att de inte ligger på varann.
Torka av skivorna med ett hushållspapper för att suga upp överflödig vätska.

Potatisskivorna ska vara torra.
Strö över flingsalt och eventuell krydda efter smak.
Droppa över lite olivolja.
Mikra på högsta effekt cirka 5-7 minuter (beroende på styrka) tills potatischipsen får färg och blir krispiga.
Obs! Låt chipsen rinna av och torka på ett hushållspapper.
Tidsåtgång
Cirka 10 minuter
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails