torsdag 14 juni 2012

Ögonmigrän i dag !

Ibland blir jag räddare än räddast. 

Idag blev jag så där rädd igen...

Strax efter att jag och en väninna Ellinor hade ätit en god middag på hennes balkong , så hände det  igen.
Jag tittade ut över träden som hade solen som bakgrund och jag såg det jag inte ville se.-Jävlar , nu kommer det igen, en panik känsla kommer smygande , jag reser mig snabbt upp och dukar av lite panik artat och säger att jag måste hem och ta reda på Frans och Tindra som säkert är pinknödiga. En kram och ett hej då, inget kaffe på maten nä ut fort som attan till bilen, satt mig ner och andades lugnt och försökte slappna av.
Tänkte att jag hinner köra hem innan det blir värre i ögonen. Hinner inte mer än köra i ett par hundra meter innan jag märker att synen försämras mer och mer och delar av synfältet försvinner, så jag svänger åt sidan och tittar nu på klockan för att se hur lång tid det är kvar innan detta fenomen släpper för denna gång. Den prisma liknande kanten sprakar i all sköna färger. När jag stannat bilen tittar jag i backspegeln och bara ett öga syns,det vänstra, den andra delen av ansiktet finns inte.
Hjärtat slår hårdare och jag lutar mig bakåt och vilar huvudet mot nackstödet och blundar,den taggiga kanten syns under ögonlocket flimrandets, men jag slipper uppleva att jag inte ser ordentligt.
Efter ca 30 min börjar det lugna sig , men nu kommer en känslan jag tycker är lite läskig , kinden känns bedövad som känselbortfall , vill liksom gapa och röra på munnen så att jag känner att ansiktet är med, sen känns det lite konstigt i huvudet , svårt att koncentrera sig och tänka klart det är lite blöri skulle man kunna säga.
Nu har det gått ett par timmar och jag mår bättre , men jag kan inte tycka att detta är så himla trevligt när det sker och det gör det när man minst anar det och man "tror" att allt är bra.


15 kommentarer:

  1. Usch va otäckt!
    Va är de som händer?
    Ta hand om dig! kram

    SvaraRadera
  2. Tack fina du , det ska jag göra :)
    Ja man kan undra varför kroppen spelar spratt lite då o då.
    men lite otäckt är det när det händer.
    Ha en fin dag
    kram

    SvaraRadera
  3. Uscha... Igen? :-(((
    Stackars dig.

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm inte kul :( , men jag hänger med :)
      Kram

      Radera
  4. Fy, så otäckt!!!! Och farligt om du är mitt ute i trafiken t ex och inte kan stanna till...

    Kram på dig!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som tur är så är det lite förvarning, så jag hinner åt sidan, annars vore det ju ganska farligt.
      Man blir ju inte helt blind trots allt ;)
      Kram kram

      Radera
    2. Skönt att det är fler än jag som upplever detta, även domningarna efteråt. Hela vänster arm och vänstra sidan av ansiktet domnar bort. Tack för inlägget!

      Radera
    3. Tack för din kommentar , hoppas att du blir fri från detta obehag, mvh anette

      Radera
  5. Hejsan !
    Har kollat runt i ett par dagar nu ( en i onsdags ) om det här , har även varit hos doktorn och de talade om att jag har ögonmigrän ( frågade ifall den kom på namnet nu ) och de skrattade . En fråga , varför kommer det ? sen i onsdags har jag haft det 4-5 gånger och då på jobbet , i affären , bio , och restaurang . Och varje gång får jag panik och blir ledsen / depp typ .

    Hur länge har du haft det ?
    Får jag låna dina bilder , de visade så exakt .

    Styrke kramar till dig // Florence

    Mail : fluorit@live.se
    Blogg http://themist.webblogg.se/:

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej !
      Jag har haft vanlig migrän sedan jag var mycket liten.
      Ögonmigränen började komma för ca 10 år sedan fast då kanske bara en gång/år.
      Senaste åren har det varit flera gånger/år och precis som du kan det liksom "haka" upp sig och komma väldans tätt.
      Tror att det blir värre när jag blir rädd o orolig, plus att sitter man vid datorn mycket så kommer det också oftare, har även blivit känslig för röttvin och vissa ostar och choklad , inmundigar jag något av detta så kommer det direkt efter ett dygn ca.
      Förstår att du blir rädd, det är riktigt obehagligt men det ska vara ofarligt.
      Hoppas att du snart för lite mindre anfall, klart du får låna bilderna
      kram

      Radera
  6. Din beskrivning av ögonmigränen är klockren med sk aura och synbortfall har under alla år försökt komma fram till vad som utlöser detta men det har bara gjort att jag begränsar mig. Det kommer helt utan anledning och går över som det du beskriver efter ca 30 min, så jag blundar tills jag ser normalt igen, lätt man överanalyserar :)

    Mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym !
      Tack för din kommentar, japp överanalysera känns igen, det verkar som det bara begränsar en och ställer till med oreda och framför allt mer oro.
      kram

      Radera
  7. Oj detta var klockren beskrivning. Fick så första gången för tre år sen.drog till akuten för jag trodde jag fått propp. De sa det antagligen var migrän med aura utan huvudvärk. Sen började detta ske för ett år sen igen när jag fick mitt första barn, skedde ca varannan vecka i 3 månader. Var hos ögonspecialist och han sa det var ögonmigrän... Så försvann det och igår kom det som en blixt (ja som en blixt:) tillbaka på jobbet... Tror det måste va stressrelaterat men det är så sjukt obehagligt....

    SvaraRadera
  8. Hej !
    Tack för din kommentar :)
    Jaa visst är det väldigt obehagligt, skrämmande och enligt läkare helt ofarligt... Jag tror också som du att stress är klart en av de utlösande faktorerna.
    Hoppas att det tar långtid innan du får ett nytt anfall igen.
    Varmaste vinterkramen

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Oj vad många det är som verkar ha ögonmigrän! Jag trodde inte det var så vanligt. Jag har haft det i drygt tio år nu, men visst är det fortfarande obehagligt! När flimret försvunnit (efter ca 20 min-en halvtimma) känns det spänt i huvudet och jag blir väldigt trött... Jag har "vanlig" migrän också, men det blir alltmer sällan nu då hormonerna börjar att ge sig. :)
    God fortsättning och kram!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails