torsdag 15 september 2011

Dessert en glassig sådan ..

Om du är ägg och laktos känslig fast gillar en "glassig" dessert så är detta något för dig.
Du som inte är känslig, så är detta kanske något även för dig..
Inte har tid att göra en egen glass som tar många timmar, så är detta perfekt.
Det som behövs är frysta bär och då gärna blandade sorter, fast det är en smaksak , ta vad du gillar det brukar bli bäst så..
Recept:
1)Ca : 300 el tre nävar, blandade frysta bär, blåbär,hallon, jordgubbar, vinbär .
(obs viktigt att dom tas direkt ifrån frysen och inte tinas upp) .
2) 1-2 dl Valio laktosfri Gammeldags vaniljsås 15 %.
3) Florsocker
Bunke och stavmix

Då kör vi :
Häll dom frysta bären i en bunke tillsammans med vaniljsåsen
kör sedan med stavmixer tills det blivit en tjock smet.
Detta måste göras ganska snabbt så att det inte tinar under tinden.
Lite svårt i början när man startar mixningen men har du en beredare så är det nog lite lättare.
Men jag använder stavmixer.
När den blivit krämig klickar du bara upp den i vackera glas el på en tallrik, garnerar med mycket florsocker och några bär.
Vips så har du en härligt mjuk len frisk "glassig" dessert.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails