I förra veckan var jag och Ellinor till Vaxholm o hälsa på hennes dotter med man och barnbarn.Dom bjöd på denna räkpytt. Om du vill ha en varm lättlagad pytt passar denna bra både till vardag och fest.
Den är magisk kan jag bara säga.
Ingredienser :
1 kg Räkor med skal
3 st Paprikor i olika färger
2 st avokado
1 kg Räkor med skal
3 st Paprikor i olika färger
2 st avokado
1 msk
olivolja
olivolja
färsk timjan
salt
salt
svartpeppar
4 st
äggulor
Tillbehör:
baguette eller annat bröd, smör
4 st
äggulor
Tillbehör:
baguette eller annat bröd, smör
eventuellt citronklyftor
Tillagning :
Skala räkorna. Kärna ur paprikan och skär i tärningar.
Tillagning :
Skala räkorna. Kärna ur paprikan och skär i tärningar.
Dela, kärna ur och ta bort skalen på avokadon. Skär köttet i tärningar. Grovhacka timjan
Fräs paprikan i olja i en stekpanna med beläggning några minuter.
Lägg i räkorna och låt dem fräsa med.
Rör i avokadon och ta bort pannan från spisen. Krydda med timjan, salt och peppar.
Lägg upp pytten på tallrikar.
Toppa med en äggula i sitt eget skal och färsk timjan.
Finns ett irritationsproblem i bloggen ,den "styckar" styckena hur som haver , jag blir galen.. Kan inte få den att sluta bete sig den lever sitt eget liv tydligen..
Mm så enkelt och så gott :)och trevligt sällskap vilket gör maten godare.
SvaraRaderaLåter supergott! Måste jag verkligen prova.
SvaraRaderaHa en härlig kväll och fortsatt fin vecka!
Kram!