Dom bjöd på denna räkpytt. Om du vill ha en varm lättlagad pytt passar denna bra både till vardag och fest.
Den är magisk kan jag bara säga.
Ingredienser :
1 kg Räkor med skal
3 st Paprikor i olika färger
2 st avokado
1 kg Räkor med skal
3 st Paprikor i olika färger
2 st avokado
1 msk
olivolja
olivolja
färsk timjan
salt
salt
svartpeppar
4 st
äggulor
Tillbehör:
baguette eller annat bröd, smör
4 st
äggulor
Tillbehör:
baguette eller annat bröd, smör
eventuellt citronklyftor
Tillagning :
Skala räkorna. Kärna ur paprikan och skär i tärningar.
Tillagning :
Skala räkorna. Kärna ur paprikan och skär i tärningar.
Dela, kärna ur och ta bort skalen på avokadon. Skär köttet i tärningar. Grovhacka timjan
Fräs paprikan i olja i en stekpanna med beläggning några minuter.
Lägg i räkorna och låt dem fräsa med.
Rör i avokadon och ta bort pannan från spisen. Krydda med timjan, salt och peppar.
Lägg upp pytten på tallrikar.
Toppa med en äggula i sitt eget skal och färsk timjan.
Finns ett irritationsproblem i bloggen ,den "styckar" styckena hur som haver , jag blir galen.. Kan inte få den att sluta bete sig den lever sitt eget liv tydligen..
Mm så enkelt och så gott :)och trevligt sällskap vilket gör maten godare.
SvaraRaderaLåter supergott! Måste jag verkligen prova.
SvaraRaderaHa en härlig kväll och fortsatt fin vecka!
Kram!